Qlikview

QlikView este un instrument de business intelligence pentru integrarea datelor, analiza conversațională și conversia datelor brute într-o bază de cunoștințe. QlikView oferă funcții pentru interogări ad-hoc și facilitează luarea rapidă a deciziilor bazate pe informații ușor accesibile. Acest software funcționează pe modelul asociativ și poate merge în orice direcție pentru a căuta răspunsurile și a le afișă sub forma tablouri de bord interactive.

Odată cu implementarea soluției ai acces în cel mai scurt timp la cele mai importante date pentru compania ta: indicatori financiari, rapoarte contabile, analiza stocurilor, cashflow, bugete….

Tablou de bord interactiv

Qlikview

Pentru a putea analiza cat mai eficient informația, QlikView oferă o multitudine de posibilități grafice și tabelare pentru reprezentarea acesteia.

De ce sa alegi Qlikview

Iată care sunt avantajele/avantajele majore ale utilizării acestei platforme.

Este simplu și foarte intuitiv să folosești platforma.
Oferă vizualizarea datelor într-un mod semnificativ și inovator
Timp de răspuns imediat, fără restricții privind cantitatea de date
Vă permite să căutați în toate datele direct și indirect
Oferă suport pentru aplicații dinamice, tablouri de bord și analize etc.
Facilitează integrarea rapidă a datelor din diverse surse într-o singură aplicație.
Vă ajută să identificați tendințele și informațiile pentru a lua cele mai inovatoare decizii.
Vă permite să accesați, să analizați și să preluați date de pe dispozitivele mobile.
Oferă o rentabilitate rapidă a investiției, datorită unei perioade scurte de implementare.
Dezvoltare mai rapidă și management al schimbării

Caracteristici importante ale QlikView

QlikView funcționează pe un model asociativ în memorie. Deci nu aveți nevoie de „profesioniști IT”. Dacă puteți scrie SQL, selectați Interogare și înțelegeți datele.

QlikView este un produs numai pentru Windows, dar este cu adevărat optimizat pentru procesoare pe 64 de biți și mai multe.

QlikView este foarte economic cu spațiul pe disc, deoarece cantitatea de memorie depinde de cantitatea de date pe care o doriți pentru fiecare aplicație.

Arhitectura QlikView

QlikView Desktop

Este instrumentul de dezvoltare bazat pe Windows. Este folosit de dezvoltatori pentru a crea modelul de date QlikView și aspectul GUI pentru aplicație. Dezvoltatorul pregătește date pentru a fi utilizate de utilizator în mediul desktop. Ei manipulează setul de date folosind SQL ca scripting.

Dezvoltatorii care utilizează script de cod, legături/asociere între câmpurile de date și valoare pot fi stabilite. Datele pot fi, de asemenea, transformate. Fișierele pregătite folosind desktop-ul Qlick View pot fi folosite și partajate într-o altă aplicație QlikView.

QlikView Server (QVS)

Aplicațiile create în versiunea desktop sunt găzduite pe Qlik View Server (QVS), astfel încât utilizatorul să le poată accesa și să le folosească oriunde. Un server QlikView menține comunicarea între client/utilizatori finali.

Serverul Qlikview este susținut de un motor QLX puternic care oferă o analiză eficientă a datelor în memorie , gestionarea datelor, distribuția, consolidarea, scalarea și accesul la date.

Consola de management

Consola de management este o platformă care gestionează central toate celelalte componente QlikView. Este o interfață bazată pe web și o aplicație pe partea de server.

Qlikview

QlikView Publisher

QlikView Publisher vă permite să preluați date dintr-o sursă de date cum ar fi fișiere de date standard, Salesforce și să încărcați datele direct în fișierele QlikView. Vă permite să desfășurați distribuția datelor prin programarea și administrarea sarcinilor. Qlik View Publisher vă ajută, de asemenea, să reduceți încărcarea și traficul de date inutile printr-o distribuție eficientă.

Acces utilizator

QlikView User Access permite clienților să acceseze și să manipuleze fișiere de date. Punctele de acces pentru utilizator sunt în mare parte browsere web care se pot deschide folosind desktop, mobil, laptop-uri etc.

Vrei sa afli mai multe despre implementarea Qlikviw?