Cum te putem ajuta?

Contact us at the Consulting WP office nearest to you or submit a business inquiry online.

Consulting WP really helped us achieve our financial goals. The slick presentation along with fantastic readability ensures that our financial standing is stable.

placeholder
Amanda Seyfried
Sales & MarketingSales & Marketing, Alien Ltd.

Soluții pentru Data Warehouse

Data Warehouse sprijină procesarea informațiilor furnizând o platformă solidă de consolidare a datelor istorice pentru analiză. Un depozit de date este o sumă de date consistentă din punct de vedere semantic care servește la o implementare fizică a unui model de date pentru sprijinirea deciziei și stochează informații pe care o organizație le solicită în luarea deciziilor strategice.

Data Warehouse este, în mod uzual, construit prin integrarea unor multiple surse heterogene: baze de date relaționale, fișiere, înregistrări privind tranzacții online. Tehnicile de curățire a datelor (data cleaning) și de integrare sunt aplicate pentru a asigura concordanța în convențiile de atribuire a numelor, de codificare a structurilor, de atribuire a valorilor.

Data Warehouse
Data Warehouse arhitectura

Datele dintr-un Data Warehouse sunt permanente și nu pot fi modificate. O actualizare a Data Warehouse, ca urmare a modificărilor efectuate în datele sursă, însemnă adăugare de date noi fără a modifica sau șterge datele existente. Un Data Warehouse este întotdeauna memorat separat din punct de vedere fizic de datele transformate din alte aplicații. Datorită acestei separări, Data Warehouse nu necesită mecanisme de procesare a concurenței. în mod uzual solicită numai două operațiuni în accesarea datelor: încărcarea inițială a datelor și accesul la date.

În sinteză, scopurile unui Data Warehouse sunt următoarele:
• Să furnizeze utilizatorilor accesul sporit la date;
• Să furnizeze o singură versiune a adevărului;
• Să înregistreze cu acuratețe trecutul;
• Să lucrezed optim cu nivelurile de acces sinteză/detaliu la date;
• Să separe prelucrările de nivel operațional și analitic

Avantajele oferite de Data Warehouse

Datele sunt
nonvolatile
Stochează date
istorice
Nivel de
granularitate fină
Date puternic
rezumate
Suportă prelucrarea
tranzacțiilor
Suportă prelucrarea
analitică

De ce sa optezi pentru Data Warehouse

Ai un DWH si vrei sa-l optimizezi? Vrei sa-ți construiești unul? Afla cum