Hai sa virtualizam

Virtualizare

Virtualizarea sistemelor de operare (OS) constă practic în a putea partaja în același hardware mai multe sisteme de operare care funcționează într-un mod total independent. Acest lucru se face folosind software-ul de virtualizare, dintre care există multe pe piața computerelor și există mai multe alternative gratuite și proprietare. Virtualizarea nu se adresează numai companiilor mari. Companiile mici și mijlocii descoperă ca virtualizarea serverelor poate fi o strategie IT viabila. Si, deși consolidarea serverelor reprezinta principalul motiv pentru care organizațiile sunt atrase de virtualizare, acesta nu este singular.

Serviciile de virtualizare și impactul asupra afacerii

Virtualizare

Reducerea costurilor

Permite realocarea de resurse umane și financiare către activități legate de esența business-ului. Realizează implementarea  pe mașini deja existente mărind scalabilitatea și reducând investițiile în resurse hardware.

Maximizarea utilizării infrastructurii

Maximizarea potențialului infrastructurii existente și flexibilității operaționale prin eficientizarea spațiului fizic (a amprentei la sol în centrul de date). Prin virtualizare, resursele de calcul vor fi  folosite în proporţie de 100 %.

Reducerea consumului de energie

Permite reducerea gabaritului şi a consumului de energie electrică la utilizator, prin distribuirea puterii de calcul pe mașinile fizice.

Redundanta serviciilor

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scalabilitatea serviciului

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Testare, dezvoltare, productie

Crearea de noi mașini se face rapid, ceea ce diminuează în mod semnificativ aceasta parte dintr-un proiect IT. Deci, pentru implementarea unui noi aplicații, reduce timpul pentru crearea mediului serverului și de multe ori cere numai ca un spațiu adițional pentru stocare sa fie adăugat în SAN